субота, 05 жовтня 2024 09:23

США атакували нові об'єкти хуситів у Ємені - CNN

США атакували нові об'єкти хуситів у Ємені - CNN
У США заявили про черговий удар по об'єктах хуситів у Ємені. Фото: gettyimages.com

Американські військові завдали ударів по 15 об'єктах, що належать хуситам в Ємені.

У США заявили, що атака, яка включала удари по військових об'єктах угруповання, була здійснена з метою "захисту свободи судноплавства" в Червоному морі після кількох тижнів нападів хуситів на кораблі, що прямували до Ізраїлю. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Близькому Сході летять голови ворогів Ізраїлю

Водночас підтримувані Іраном хусити звинуватили США і Великобританію в нанесенні авіаударів по чотирьох містах Ємену в п'ятницю. За інформацією хуситського телеканалу "Аль-Масіра", сім з цих ударів були націлені на аеропорт Ходейди і район Катіб в Ходейді.

При цьому британське міністерство оборони заявило, що Велика Британія не брала участі в цих ударах по Ємену, а ізраїльські військові зазначили, що їм нічого не відомо про ці удари.

На кадрах, з прив'язкою до місцезнаходження, видно клуби сірого диму на півночі Ходейди, портового міста на заході Ємену, що перебуває під контролем хуситів.

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає, що Ізраїль має завдати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на обстріл країни балістичними ракетами.

Тотальної війни на Близькому Сході можна уникнути, але для цього потрібно докласти більше зусиль, вважає президент США Джо Байден. Він заявив, що не очікує ескалації конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «США атакували нові об'єкти хуситів у Ємені - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі