пʼятниця, 11 грудня 2020 22:14

SpaceX скасувала запуск супутника за пів хвилини до старту

SpaceX скасувала запуск супутника за пів хвилини до старту
Про причини скасування запуску не повідомляють. Фото: Тwitter

У SpaceX скасували запуск ракети Falcon 9, що планувався в п'ятницю для виведення на геостаціонарну орбіту американського супутника радіомовлення Sirius SXM-7:

Відповідне рішення прийняли за пів хвилини до старту. Про це SpaceX повідомила на своїй сторінці у Тwitter.

"Відмовилися від спроби сьогоднішнього запуску, щоби здійснити додаткові перевірки наземної системи; команди закінчать роботу не раніше неділі, 13 грудня, перед наступною спробою запуску SXM-7", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запустили в космос супутник розвідки

Причини скасування запуску не називаються.

Запуск планували здійснити о 12:55 за часом Східного узбережжя США (о 20:55 за київським часом) з 40-го стартового комплексу авіабази США на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Завданням супутника SXM-7 нью-йоркської компанії Sirius XM Holdings Inc., маса якого сягає 7 тонн, є надання послуг супутникового радіомовлення в Північній Америці в S-діапазоні (на дециметрових і сантиметрових хвилях).

Термін служби розрахований на 15 років. Він доповнить групу супутників Sirius XM, формування якої почалося в 2008 році. Наразі вона складається з 5 апаратів на геостаціонарній орбіті заввишки близько 35,8 тис. км.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX скасувала запуск супутника за пів хвилини до старту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі