четвер, 19 вересня 2024 00:17

Союзники збираються збивати російські дрони

Союзники збираються збивати російські дрони
НАТО збирається оновлювати ППО. Фото: golos.com.ua

Міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії підписали спільний лист до союзників – підкреслили необхідність терміново ввести модель ротації протиповітряної оборони НАТО і посилити діяльність Альянсу зі стримування, спостереження, розвідки та повітряного патрулювання на східному фланзі.

Зустріч була ініційована Латвією, у ній взяли участь представники Румунії, Польщі та Литви, повідомляє латвійське ЗМІ Delfi.

Причина - нещодавні порушення повітряного простору НАТО російськими дронами. Впродовж останнього місяця інциденти за участю безпілотників РФ сталися у Латвії, Румунії та Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія битиме по інфраструктурі українських АЕС - у США зробили попередження

Заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський заявив, що союзникам потрібно буде розглянути питання знищення дронів у своєму повітряному просторі під час жовтневої зустрічі очільників оборонних відомств країн НАТО.

Випробування системи ППО "Сталевий купол" - SİPER завершилось у Туреччині. Робота цієї системи передбачає планування та координацію протиповітряної оборони.

У березні 2022 року з'явилася інформація про те, що США обговорювали з турецькою владою можливість передачі Україні російських С-400. Переговори велися неофіційно.

Зараз ви читаєте новину «Союзники збираються збивати російські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі