субота, 06 травня 2017 18:47

Шотландці збудували дорогу з пластику

Шотландці збудували дорогу з пластику
Дорога з пластику нічим не відрізняється від асфальтованої / фото: Популярная механика

Шотландська компанія MacRebur побудувала автомобільну дорогуз асфальтової суміші, в якій використовується перероблений пластик.

Нову дорогу звели в графстві Камбрія на північному заході Англії, пише Центр транспортних стратегій.

Інженер Тобі Маккартні вирішив придумати технологію будівництва доріг з використанням переробленого пластику після відвідин Індії. Там він побачив, як місцеві жителі закладають вибоїни на дорогах, наповнюючи їх плавленим пластиковим сміттям.

Після ряду досліджень компанія придумала технологію MR6, в рамках якої 100% переробленого пластику перетворюється в маленькі гранули. Вони замінюють в асфальтової суміші бітум - продукт переробки нафти, з якого на 10% складається звичайний асфальт і який потрібен для затвердіння дорожнього полотна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили главу облавтодору, який латав дороги плиткою

MacRebur стверджує, що технологія забезпечить підвищення міцності доріг на 60%, а термін служби - в 10 разів. На вигляд нічим не відрізняється від будь-якої іншої асфальтованої траси. Точний склад суміші тримається в секреті.

Рік тому жителі села Велика Добронь Ужгородського района Закарпаття, самі побудували майже кілометр нової дороги на шести сільських вулицях. Сувору сніжну зиму дорога пережила "на відмінно". Гроші на дорогу збирали з кожної хати - по 500 грн

Зараз ви читаєте новину «Шотландці збудували дорогу з пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі