четвер, 05 січня 2023 02:41

Шольца закликали взяти приклад з Франції і передати Україні танки

Шольца закликали взяти приклад з Франції і передати Україні танки
Канцлера Олафа Шольца закликали передати Україні танки. Фото: dw.com

Глава оборонного комітету Бундестагу Німеччини Марі-Агнес Штрак-Циммерман відреагувала на рішення Франції передати Україні легкі "колісні танки" AMX-10RC та броньовані машини Bastion та закликала не відставати.

Марі-Агнес Штрак-Циммерман вкотре закликала канцлера Олафа Шольца також схвалити рішення про передачу Україні німецькі бойові танки Leopard 2. Про це вона написала у своєму Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поговорив із Макроном: Франція передасть танки

"Інші країни-партнери знову лідирують. Тепер ми нарешті можемо почати в дусі франко-німецької дружби, правильно, Олафе Шольц? М'яч зараз на боці Берліна. Тепер нам залишається тільки забити його", – написала Штрак-Циммерман.

AMX-10 RC – французька бойова броньована машина. Оснащена гарматою, кулеметом, димовими гранатометами. Bastion – французький багатоцільовий бронетранспортер. Має кулемет, димові гранатомети.

Олаф Шольц у новорічному зверненні до співгромадян заявив, що Берлін продовжить підтримувати Україну у протистоянні агресії РФ. Проте, як відомо, влада Німеччини досі не наважується передати Україні танки.

Через це Шольца розкритикували у Бундестазі. Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман вважає великою помилкою відмову Шольца постачати Україні танки.

Зараз ви читаєте новину «Шольца закликали взяти приклад з Франції і передати Україні танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі