вівторок, 29 грудня 2020 17:37

Смертність від коронавірусу в Росії втричі вища, ніж офіційна

Смертність від коронавірусу в Росії втричі вища, ніж офіційна
Росія, Свердловська область, 29 грудня 2020 року / Getty Images

Віце-прем'єр Росії виявив ріст надлишкової смертності в країні в цьому році. Це може означати, що кількість загиблих від Covid-19 в РФ втричі вища, ніж офіційні дані.

Надлишкова смертність - різниця між кількістю зареєстрованих смертей і середнім показником за попередні роки за той же період. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди моляться на вулиці - священник переписав церкву на доньку

За офіційними даними, в Росії від Covid-19 померло майже 56 тис. осіб. Натомість надлишкова смертність в країні за рік зросла до 186 тис.

Росію критикували за підрахунок офіційних випадків смертності від Covid-19 на основі кількості патологоанатомічних досліджень, в яких коронавірус вказано як основну причину смерті. Однак це означає, що інші смерті, пов'язані з Covid-19, в яких він не вказаний як основна причина смерті, не враховані.

Нові цифри означають, що кількість загиблих від коронавірусу в Росії третя за величиною в світі після США, де загинуло 335 тис. людей, і Бразилії, де загинуло 192 тис. людей.

Заступниця російського прем'єра Тетяна Голікова повідомила, що смертність за 11 місяців 2020-го на 13,8% вища, ніж в 2019-му. За даними Росстату, ще 229,7 тис. росіян померли в цьому році від усіх причин.

Зараз ви читаєте новину «Смертність від коронавірусу в Росії втричі вища, ніж офіційна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі