четвер, 27 травня 2021 07:38

Ще одна країна закрила небо для Білорусі

Ще одна країна закрила небо для Білорусі
Польща не пропустила через свій повітряний простір літак білоруської авіакомпанії "Белавіа". Фото: Reuters

Уряд Польщі заборонив літакам білоруських авіакомпаній входити у повітряний простір країни.

Таке рішення є частиною реалізації санкцій, ініційованих на засіданні Євроради, повідомив речник польського уряду Пьотр Мюллер у Twitter.

"Рада міністрів ухвалила заборону на вхід у повітряний простір Польщі літаків, які використовують авіаперевізники з Білорусі", – зазначив він.

Сьогодні Польща не пропустила через свій повітряний простір літак білоруської авіакомпанії "Белавіа", який прямував із Мінська до Барселони. Білоруську сторону також повідомили про можливі проблеми з перетином кордону Франції, яка заборонила польоти для білоруських рейсів. Літак вимушений був повернутися до Мінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Заборона в дії

Учора уряд Латвії також заборонив авіакомпаніям Білорусі використовувати латвійські аеропорти й повітряний простір країни. Латвійських перевізників своєю чергою зобов'язали облітати Білорусь.

23 травня в аеропорту Мінська здійснив примусову посадку пасажирський літак авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Літак посадили нібито через повідомлення про мінування, але вибухового пристрою не знайшли.

Рада Європи 24 травня рекомендувала авіаперевізникам скасувати польоти в білоруському повітряному просторі.

Прямі рейси в Білорусь і над її повітряним простором продовжують здійснювати Turkish Airlines, Ryanair, російські, китайські, південнокорейські авіакомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна закрила небо для Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі