пʼятниця, 10 червня 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Нові санкції проти РФ: Японія залишить росіян без техніки

Нові санкції проти РФ: Японія залишить росіян без техніки
Японія разом із низкою розвинених країн підтримує санкції проти Росії. Фото: pixabay.com

Японія з 17 червня заборонить постачати в Росію вантажні автомобілі, самоскиди і бульдозери.

Таке рішення ухвалили для того, щоб не допустити зміцнення промислової інфраструктури країни-агресорки, заявив міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Коїті Хагіуда, передає ТАСС.

"З 17 червня буде запроваджено нову заборону на експорт спецтехніки. Окрім цього, запроваджується заборона на експорт товарів, що сприяють зміцненню виробничої бази Російської Федерації", - зазначається в документі японського відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія завдала економічного удару по фінансовому сектору РФ

Японія з низкою розвинених країн підтримує санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Країна вже запровадила кілька пакетів санкцій, щоб посилити тиск на агресора паралельно з ЄС та США.

Частина санкцій із останнього пакету набула чинності 7 червня. На території Японії заморозили активи Россільгоспбанку, Московського кредитного банку та Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Уряд Японії вирішив надати Україні додаткову гуманітарну допомогу. Влада країни виділила екстрену грантову допомогу, щоб підтримати Україну. Загальна сума становить $166 млн.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції проти РФ: Японія залишить росіян без техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі