пʼятниця, 28 червня 2019 14:29

Саміт G20: Тереза Мей жорстко відповіла Путіну

Саміт G20: Тереза Мей жорстко відповіла Путіну
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зустрілася з президентом Росії Володимиром Путіним в рамках саміту Великої двадцятки (G20) в японській Осаці. Фото - ВВС

Нормалізація відносин між Великобританією та Росією неможлива, доки РФ не припинить "безвідповідальні і дестабілізуючі дії", які загрожують Британії та її союзникам.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в рамках саміту Великої двадцятки (G20).

Також у повідомленні британської сторони про зустріч Мей і Путіна зазначено, що британський прем'єр заявила про наявність "неспростовних доказів" російської причетності до замаху на Сергія і Юлію Скрипалів в Солсбері торік.

Мей заявила перед зустріччю, що має намір поставити перед Путіним питання про притягнення до відповідальності підозрюваних - передбачуваних співробітників російських спецслужб Анатолія Чепіги та Олександра Мишкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни "Великої двадцятки" домовилися спільно боротися з голодом

Іншими прикладами неналежної поведінки Росії названі кібератаки і втручання у вибори в інших країнах.

Крім того, Мей закликала Путіна сприяти деескалації ситуації в Україні і не допустити наступу військ Башара Асада на сирійську провінцію Ідліб. Мей також заявила про готовність "беззастережно виступати на захист ліберальної демократії" і прав людини, в тому числі представників ЛГБТ.

Російського коментаря про підсумки зустрічі поки немає.

Президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін провели зустріч в рамках саміту Великої двадцятки в Японії. Лідери обох країн погодилися, що прийшла пора налагоджувати відносини.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G20: Тереза Мей жорстко відповіла Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі