четвер, 02 серпня 2018 09:53

Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів

Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів
Українські хакери викрали дані про щонайменше 15 млн банківських карткок клієнтів. Їх продавали чи використовували самі. Фото: http://watcher.com.ua

Стали відомі подробиці про затриманих владою США 3 хакерів із України, які брали участь в атаках на бізнес по всьому світу.

Дмитро Федоров 44 роки, Федір Гладір, 33 роки, й Андрій Колпаков, 30 років, є членами хакерської групи, широко відомої як FIN7 (також має назву Carbanak Group and the Navigator Group). FIN7 використовувала фінську компанію Combi Security зі штаб-квартирами в Росії та Ізраїлі, щоб мати вигляд легітимності та залучити інших хакерів, повідомляє сайт Мінюсту США,

Федора Гладиря заарештували у німецькому Дрездені. Зараз перебуває в американському Сієтлі. Він був системним адміністратором FIN7. Підтримував сервери та канали зв'язку для атак. Розгляд його справи намічений на 22 жовтня.

Дмитро Федоров - хакер і менеджер високого рівня, який контролював інших хакерів. Його затримали у Бельско-Бялі, Польща. Залишається у Польщі до його екстрадиції до США.

Андрія Колпакова затримали в іспанському Лепе. Був одним із керівників групи хакерів. Очікує на видачу США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС бояться кібератаки під час виборів до Європарламенту

Починаючи щонайменше з 2015-го, учасники FIN7 розпочали кампанію з атаки на більш ніж 100 компаній США, переважно на ресторани, ігровий бізнес і готелі. Зламали тисячі комп'ютерних систем у 47 штатах та окрузі Колумбія. Викрали мільйони номерів кредитних та дебетових карт клієнтів. Використовували їх або продавали для отримання прибутку.

Тільки в США FIN7 здійснили крадіжку даних про більш ніж 15 мільйонів карток клієнтів.

Представники компаній Mastercard і Visa приєднаються до прокурорів і ФБР, щоб повідомити про арешти і звинувачення у великому міжнародному кіберрозслідуванні, заявили в американському Мінюсті.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі