четвер, 13 квітня 2023 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"На РФ може чекати м'ясорубка і кривавий розпад" - Іван Ступак

"На РФ може чекати м'ясорубка і кривавий розпад" - Іван Ступак
Військовий експерт Іван Ступак вважає, що крах путінського режиму міг би призвести до краху російської армії на фронті / Facebook Івана Ступака

У разі краху путінського режиму, на Росію може чекати кривавий розпад. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Може бути кривавий розпад. Такий сценарій дуже вірогідний. Подібно до ножиць, конструкція яких тримається на одному гвинтику. У Росії це Путін, який всіх зрівноважує. Зараз ФСБ і силовики набирають все більше ваги. Але є ще олігархи, регіональні еліти. Коли його не стане, почнуть різати один одного. Вийде глава міноборони Сергій Шойгу й скаже, "у нас армія – ми головні". Вийде заступник адміністрації президента Сергій Кірієнко з головою адміністрації й скажуть: "Ви в погонах не розумієте, як працює апарат, без нас усе розвалиться". А ще є глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозить підірвати Північний Кавказ. Почнеться боротьба за владу. Із цього "політбюро" треба буде обрати одного "генсека". Їм слід буде знову домовитися, ділити сфери впливу. Тож не виключаю м'ясорубки", - каже експерт.

Також він вважає, що такий розвиток подій дуже б допоміг нашим військам на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб зробити Росію нормальною, їй слід відрізати "воювалку" - Іван Ступак

"Кожна сила в російській армії відвела б певну кількість своїх елітних частин в Москву – ФСБ, армія, "Росгвардія, "кадировці", "пригожинці". Спецназ, снайпери, диверсанти. Усіх, хто потрібен, щоб посилити акції в столиці. Переважно на фронті залишилися б "чмобіки", Л/ДНР й ті, хто не потрібен в РФ. Це посилило б наші позиції в рази", - каже Іван Ступак.

СБУ повідомила про підозру колишньому "беркутівцю", який створив ворожу агентурну мережу у фронтових областях. Йдеться про колишнього співробітника розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут" Валерія Астахова.

Зараз ви читаєте новину «"На РФ може чекати м'ясорубка і кривавий розпад" - Іван Ступак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі