середа, 30 листопада 2022 09:40

Росія стягнула більше авіації на аеродром Енгельс: що це може означати

Росія стягнула більше авіації на аеродром Енгельс: що це може означати
РФ збільшила кількість авіації на аеродромі Енгельс. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Ворог збільшив кількість авіації на аеродромі Енгельс у Саратовській області Росії.

Це може свідчити про ротацію російської армії та їхні наміри збільшити напрямки ударів по Україні. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За його словами, важливо виходити не з кількості російських літаків, а із кількості ракет для стратегічних бомбардувальників. Їх у Росії залишилося не так багато, зазначив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб підтвердив потужний удар по окупантах на Луганщині ‒ у росіян великі втрати

За його даними, у РФ переважно залишилися ракети типу "Калібр", Х-101, Х-555 і наземні "Іскандери".

Цілі окупантів залишаються незмінними – удари по критичній інфраструктурі, насамперед по енергетиці, сказав військовий.

Вдень 29 листопада в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. "Почервоніли" всі області, крім Криму. Однак відбої пролунали майже одразу.

Російський агресор може нагнітати ситуацію в Україні перед масовим обстрілом, аби завдати удару неочікувано. Тож українців закликали бути готовими до таких дій ворога, сказала керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Востаннє Росія масована обстріляла Україну ракетами та дронами 23 листопада. Обстріл спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягнула більше авіації на аеродром Енгельс: що це може означати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі