четвер, 03 серпня 2023 07:19

Російські пропагандисти пересварились через невдачі в Україні ‒ ISW

Російські пропагандисти пересварились через невдачі в Україні ‒ ISW
У Кремлі занепокоєні повідомленнями про невдачі армії РФ. Фото: gettyimages.com

Суперечки між відомими персонами в інформаційному просторі РФ підкреслює чутливість Кремля до повідомлень про невдачі армії РФ в Україні.

У тому числі йдеться про удари по базах у тимчасово окупованому Криму. Це ще більше оголило лінії розколу всередині спільноти російських "воєнкорів", повідомляє у новому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Так, один з російських блогерів 2 серпня звинуватив інших "воєнкорів", які критикували російське ведення війни. Він назвав їх "імбецилами", які підтримують "провокаційні публікації" і "шалену критику Міноборони РФ". Це сталося після того, як "воєнкори" розмістили зображення наслідків нещодавніх українських ударів під Севастополем і на Чонгарському мосту. На думку деяких блогерів, така інформація може "безвідповідально посіяти паніку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії хочуть показати, що Герасимов керує бойовими діями в Україні ‒ ІSW

На думку аналітиків, ці суперечки свідчить про те, що питання ударів по Криму є виразно дражливою точкою в провійськовому російському інформаційному просторі.

В ISW нагадують, що після удару Сил оборони України по Чонгарському мосту 29 липня переважна більшість російських "воєнкорів" зберігала мовчання.

"Вищі ешелони російського військового командування могли давати вказівки "воєнкорам" мовчати про проблеми, в яких можна прямо звинуватити російське військове командування", – йдеться у повідомленні.

Аналітики також звертають увагу на те, що Міністерство оборони Росії офіційно надало зброю і транспортні засоби цивільним людям у Бєлгородській та Курській областях.

"Неодноразове виділення додаткових військових ресурсів у Бєлгородську та Курську області свідчить про те, що Кремль дедалі більше занепокоєний продовженням ударів на російському кордоні з Україною", – йдеться у звіті.

Російським пропагандистам розіслали з Кремля чергову методичку для "правильного" висвітлення 1035 річниці Хрещення Русі. Пропаганда, зокрема, має розповідати про те, що Хрещення Русі стало "точкою становлення державності" Росії.

У Кремлі також наголошують, що офіційний Київ потрібно називати "віровідступницьким режимом", який бореться проти РПЦ в Україні, щоб "знищити духовні зв'язки братніх народів". А росіяни, які напали на Україну та вбивають українців, за версією Кремля, "борються з новим сатанинським режимом".

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти пересварились через невдачі в Україні ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі