неділя, 18 грудня 2022 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни прикотили у Білорусь 50 "Уралів"

Росіяни прикотили у Білорусь 50 "Уралів"
У Білорусь привезли російську техніку із Челябінської області РФ, повідомили "Бєларускі Гаюн". Фото: t.me/Hajun_BY

Росіяни привезли у Білорусь щонайменше 50 вантажівок "Урал".

Ешелон із технікою російських військ прибув до Білорусі близько першої години ночі 16 грудня. Про це повідомила моніторингова група "Бєларускі Гаюн".

Ешелон відправили із залізничної станції "Мисяш" із Челябінської області РФ 11 грудня. Він прибув на залізничну станцію Осиповичі-1 (Могильовська область, Білорусь).

Потяг привіз близько 50 одиниць нових вантажних автомобілів "Урал". Вивантаження почалося о 4:30 ранку того ж дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі приземлився російський розвідувальний літак

"Беларускі Гаюн" припускає, що техніка призначається для постачання російських військових, які перебувають на полігоні "Осиповицький".

Також повідомили, що 11 грудня на станцію Полонка прибув військовий ешелон зі станції Мисяш з аналогічним вантажем – у ньому було близько 30 одиниць нових вантажних автомобілів "Урал".

Цього тижня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін приїде до Лукашенка у Мінськ 19 грудня, стало відомо сьогодні.

Білоруси "знають, чим для них може закінчитись" напад, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без змін, повідомляв Генеральний штаб ЗСУ. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни прикотили у Білорусь 50 "Уралів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі