вівторок, 05 вересня 2023 08:22

Росіянам вперше показали живого Суровікіна на тлі чуток

У мережі з'явилося фото нібито живого генерала Сергія Суровікіна, якого після бунту вже покійного засновника приватної військової компанії Євгена Пригожина у РФ за чутками відправили до СІЗО через його підтримку збройного заколоту наприкінці червня.

Суровікіна нібито сфотографували під час прогулянки. Про це повідомила російська пропагандистка Ксенія Собчак, яка й показала росіянам світлину. Згодом фото поширили й інші Telegram-канали.

"Генерал Сергій Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, з сім'єю, у Москві", – заявила Собчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суровікіна звільнили, на його місце призначили іншого – РосЗМІ

Пропагандистка опублікувала 4 вересня фото двох людей. Чоловік на зображенні візуально схожий на "сирійського м'ясника" Суровікіна.

Автор: росЗМІ
  Росіянам показали фото живого генерала-"м'ясника" на тлі чуток про тюрму
Росіянам показали фото живого генерала-"м'ясника" на тлі чуток про тюрму

Після бунту Пригожина Суровікіна відсторонили від керівної ролі у війні в Україні. Видання Bloomberg писало, що його протягом кількох днів допитували військові прокурори про його зв'язки з Пригожиним.

Минулого місяця видання Politico написало, що Суровікін перебуває під домашнім арештом.

У липні The Wall Street Journal повідомили про допити Суровікіна у Москві і затримання щонайменше 13 російських військових високопосадовців.

За даними бази російських військових, які чинили злочини в Україні, Суровікін брав безпосередню участь у плануванні та організації військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

З жовтня по січень він командував угрупованням російських окупаційних військ.

У січні Суровікіна зняли з посади, на його місце поставили начальника російського генштабу Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам вперше показали живого Суровікіна на тлі чуток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі