середа, 21 грудня 2022 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіян очікують проблеми з мобільним зв'язком – Reuters

Росіян очікують проблеми з мобільним зв'язком – Reuters
Виробники мобільного обладнання виходять з Росії. Фото: eastnews.ua

Після виходу компаній Ericsson і Nokia з Росії мобільні мережі там зіткнуться з великими проблемами в довгостроковій перспективі.

Високопоставлені представники декількох телекомунікаційних компаній сказали, що користувачі відчують на собі відсутність провідних виробників обладнання. Про це пише Reuters.

Росіян очікує зниження швидкості мобільного інтернету, скиди виклику при дзвінках й інші проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче застосувати санкції проти всієї банківської системи РФ та Білорусі

На частку Ericsson і Nokia припадало близько половини російського ринку телекомунікаційного обладнання. Вони продавали необхідне програмне забезпечення.

"Якщо, імовірно, така ситуація триватиме роками, російські стільникові мережі по зоні покриття можуть повернутися до стану кінця 1990-х, коли їх покриття обмежувалося великими містами і найбагатшими передмістями", – сказав керівник відділу ІТ одного з профільних інтернет-видань РФ Леонід Коник.

Ходять чутки, що китайська Huawei вже припинила продажі нового обладнання на російському ринку. Але обслуговує раніше поставлену апаратуру.

У найближчі роки економіка країни-агресорки Російської Федерації скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року ‒ на 20%. Санкції вже мають суттєвий вплив на російську економіку і Кремль відчуває нестачу коштів на ведення війни. Про це сказав координатор із санкційної політики Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джеймс О'Браєн.

Європейський Союз погодив дев'ятий пакет санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації. Під санкції потрапили п'ять російських партій, 169 компаній, три банки і чотири пропагандистських телеканали.

Зараз ви читаєте новину «Росіян очікують проблеми з мобільним зв'язком – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі