четвер, 27 травня 2021 16:19

Росія скасувала два рейси з ЄС через Білорусь

Росія скасувала два рейси з ЄС через Білорусь
Росія не дозволила європейським авіакомпаніям пускати рейси до Москви. Фото: racurs

Росія скасувала рейси до Москви двох європейських авіакомпаній, які проклали маршрути своїх рейсів в обхід повітряного простору Білорусі.

Про це повідомило видання "Інтерфакс".

Австрійська державна авіакомпанія Austrian Airlines 27 травня скасувала вантажопасажирський рейс з Відня до Москви. Літак мав прибути о 13:45 до Москви.

Air France скасувала рейс Париж-Москва. Ще один такий же рейс французької авіакомпанії був скасований в середу, 26 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна закрила небо для Білорусі

Джерело, поінформоване про підготовку сьогоднішнього рейсу Аіr France, пояснило, що формально авіасполучення між Францією і Росією не відновлено через пандемію. Рейси виконуються, але мають статус вантажопасажирських, тобто "вивізних". Кожен такий рейс повинен окремо узгоджуватися з російською авіавладою.

За словами представника Austrian Airlines, російська влада заборонила сьогоднішній політ.

"Зміна маршруту польоту має бути схвалена владою. Російська влада не дала нам цей дозвіл. У результаті Austrian Airlines була змушена скасувати сьогоднішній рейс з Відня до Москви", - повідомили в авіакомпанії.

Білоруська авіакомпанія "Белавіа" скасувала рейси в сім країн Євросоюзу після того, як низка європейських держав закрили своє небо.

Зараз ви читаєте новину «Росія скасувала два рейси з ЄС через Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі