субота, 11 березня 2017 14:01

Росія припинила постачати дизпаливо в Україну

Росія припинила постачати дизпаливо в Україну
Росія припинила постачати дизпаливо в Україну. Фото: Интерфакс

РФ припинила трубопровідні поставки дизельного палива в Україну.

Це пов'язано з тим, що Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) не здійснює оформлення необхідних документів, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на свої джерела.

Поставки припинили ще 8 лютого "у зв'язку з переукладанням контрактів на експорт нафтопродуктів", поінформували в прес-службі міністерства енергетики РФ.

Водночас у відомстві зазначили, що говорити про припинення Росією поставок дизпалива в Україну "некоректно". Оскільки постачання пального велося не в рамках міжурядової угоди, яка відсутня, а "суб'єктами господарювання, виходячи з економічної доцільності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, які країни постачають нам найбільше бензину

Нафтопродукти, призначені для поставки в напрямку України, зараз перерозподіляються в інших напрямках, зокрема, в Приморськ і Новоросійськ.

ФСТЕК обмежувала постачання дизельного палива на Україну у вересні 2015 року. У травні 2016 "Транснефть" відновила прокачування дизпалива в Україну. "Заявка від компанії "Роснефть" орієнтовно передбачає постачання до 100 тис. тонн нафтопродуктів щомісяця починаючи з червня", - повідомив тоді журналістам заступник віце-президента "Транснефти" Володимир Назаров.

Зараз ви читаєте новину «Росія припинила постачати дизпаливо в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі