середа, 13 вересня 2023 14:03

"Росія піднялася на священну боротьбу" – Путін та Кім Чен Ин провели переговори

"Росія піднялася на священну боротьбу" – Путін та Кім Чен Ин провели переговори
Переговори російського президента Володимира Путіна та лідера КНДР Кім Чен Ина тривала 2 год. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин провели переговори на космодромі Східний в Амурській області.

Їхня зустріч тривала понад 2 год, після неї відбувся офіційний обід, передають РосЗМІ.

Журналістам повідомили, що Путін та Кім говорили про військово-політичну ситуацію на Корейському півострові та в Європі і про "зміцнення стратегічної та тактичної взаємодії".

Могли вони говорити й про передачу Росії озброєння для війни проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін та Кім Чен Ин зустрілися на російському космодром

"Зараз Росія піднялася на священну боротьбу для захисту свого державного суверенітету та захисту своєї безпеки на противагу гегемоністичним силам, які протистоять їй. Ми хочемо й надалі розвивати стосунки. Ми завжди підтримували та підтримуємо всі рішення президента Путіна, а також рішення уряду Росії. Сподіваюся, ми завжди будемо разом у боротьбі проти імперіалізму. Впевнені в тому, що російська армія і народ неодмінно здобудуть велику перемогу у священній боротьбі для покарання збіговиська зла, що претендує на гегемонію і живить експансіоністські ілюзії", – заявив Кім Чен Ин.

Путін пригадав боротьбу з японськими мілітаристами і назвав КНДР "старим другом".

РосЗМІ пишуть, що Путін пригостив Кіма "сибірськими та далекосхідними делікатесами". У меню були салат з качки з інжиром і нектарином, пельмені з камчатським крабом, юшка з білого амура, щербет з обліпихи, осетрина з грибами та картоплею, антрекот з мармурової яловичини з запеченими овочами, брусниця та молоко.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про "стратегічне" значення свого візиту до Росії. За його словами, цей візит є "чітким проявом позиції КНДР, яка віддає пріоритет стратегічній важливості відносин з Росією".

Зустріч двох диктаторів має нібито підняти дружні відносини РФ та КНДР "на новий рівень".

Зараз ви читаєте новину «"Росія піднялася на священну боротьбу" – Путін та Кім Чен Ин провели переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі