понеділок, 23 травня 2022 13:36

Росія палає: площа лісових пожеж за тиждень збільшилася в 2,5 раза

Росія палає: площа лісових пожеж за тиждень збільшилася в 2,5 раза
Найскладніша ситуація зберігається в Красноярському краї. Фото: pixabay.com

У Росії у 81 з 83 регіонів почався пожежонебезпечний сезон.

Особливий протипожежний режим запровадили в 44 суб'єктах Російської Федерації, а режим надзвичайної ситуації - у шести, повідомляє авіалісохорона Росії.

"22 травня ліквідували 57 лісових пожеж, пройдена вогнем площа становить 2087 га. Тривають 84 лісові пожежі на площі 52 378 га. Тиждень тому було близько 20 тис. га. Найбільша площа пожеж - у східній частині Росії. Особливо в Красноярському та Забайкальському краях, Іркутській області, Тиві й Хакасії", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії великі лісові пожежі, одне село згоріло повністю

Найскладніша ситуація зберігається в Красноярському краї, де для гасіння лісових пожеж почали застосовувати вибухівку. Керовані вибухи проводять у важкодоступних районах, щоб розбити ділянку на мінералізовані смуги. Власними силами з гасінням пожеж край не справляється. У зв'язку із цим довелося залучати резервістів авіалісоохорони з інших регіонів країни.

У Красноярському краї триває пожежа й на природних територіях, що особливо охороняють. Горять ліси в Саяно-Шушенському заповіднику.

У Курській області почалися сильні пожежі. Горить біля двох сіл. Вогонь підібрався близько до обласного центру, повідомила влада регіону. Зайнялися очерет і суха рослинність поблизу сіл Щетинка та Михайлове.

У Красноярському краї Російської Федерації пожежі гасили злочинці, бо більше нікому.

Зараз ви читаєте новину «Росія палає: площа лісових пожеж за тиждень збільшилася в 2,5 раза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі