пʼятниця, 18 лютого 2022 12:47

Росія оголосила про навчання з "ядерною тріадою" - керуватиме Путін

Росія оголосила про навчання з "ядерною тріадою" - керуватиме Путін
У навчаннях, якими керуватиме Путін планують задіяти так звану "ядерну тріаду". Фото: Reuters

19 лютого Росія проведе навчання сил стратегічного стримування із запусками балістичних і крилатих ракет під керівництвом президента РФ Володимира Путіна.

У навчаннях планують задіяти так звану "ядерну тріаду", до якої належать стратегічна авіація, міжконтинентальні балістичні ракети та підводні ракетоносці, повідомило у п'ятницю Міноборони РФ.

"Навчання спланували для перевірки готовності органів військового управління, бойових розрахунків запуску, екіпажів бойових кораблів і стратегічних ракетоносців, а також надійності озброєння стратегічних ядерних і неядерних сил. Залучать сили і засоби повітряно-космічних сил, південного військового округу, ракетних військ стратегічного призначення, а також Північного і Чорноморського флотів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бреше про відведення військ і може вчинити хімічну атаку - ЗМІ

Стратегічні сили стримування включають стратегічні наступальні сили (СНС) і стратегічні оборонні сили (СОС).

"Основу СНС, оснащених ракетними і авіаційними комплексами міжконтинентальної дальності, складають стратегічні ядерні сили, в які входять ракетні війська стратегічного призначення. До складу СНС входять з'єднання і частини стратегічних і далеких бомбардувальників, а також підводні човни, надводні кораблі і морська ракетоносна авіація ВМФ зі звичайною високоточною зброєю великої дальності", - завили в Міноборони РФ.

Основу СОС становлять боєготові сили і засоби ракетно-космічної оборони, що включають в себе систему попередження про ракетний напад, систему контролю космічного простору, протиракетної оборони і протикосмічної оборони. До складу СОС також входить частина боєготових сил і засобів протиповітряної оборони.

Росія збільшила присутність уздовж кордонів з Україною, додавши близько семи тисяч військових.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила про навчання з "ядерною тріадою" - керуватиме Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі