пʼятниця, 12 жовтня 2018 11:14

Росія не пускає миротворців на Донбас

Росія не пускає миротворців на Донбас
Введення миротворців на донбас блокує Росія, - Волкер

Багато країн підтримують введення миротворчої місії ООН на Донбас. Все блокує Росія, заявив Курт Волкер, 53 роки, спеціальний представник США з питань України.

"Ми це запропонували. Україна підтримує, Нормандська четвірка підтримує – Франція, Німеччина. ЄС, НАТО, Канада, Великобританія - всі це підтримують і пропонують ввести миротворчу місію за підтримки ООН. Тільки Росія все блокує", - передає слова Вокера Новое время.

Росія пропонує домовлятись із так званими народними республіками. Київ і Захід не хоче обговорювати це питання з бойовиками. Вони не є стороною Мінських домовленостей, вважають.

На думку Волкера, миротворча місія на Донбасі - найправильніший шлях до миру і допомоги місцевому населенню.

"Треба вести переговори з росіянами. Останніми кількома тижнями я листувався з цього питання з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. На мою думку, це дуже життєздатна ідея та найбільш практичний спосіб полегшити реалізацію Мінських угод", – сказав Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обіграє Росію у питанні миротворців за одного розкладу - дипломат

Раніше Волкер повідомив, що Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія та Туреччина готові приєднатися до миротворчої місії ООН на Донбасі. Україна прагне, щоб миротворці ООН розмістилися на всій території Донбасу. На неконтрольованих українськими військовими ділянках кордону з РФ вони теж мають бути, вважає Київ. Росія згідна пустити миротворців тільки на лінію зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Росія не пускає миротворців на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі