четвер, 27 вересня 2018 19:48

Україна обіграє Росію у питанні миротворців за одного розкладу - дипломат

Україна обіграє Росію у питанні миротворців за одного розкладу - дипломат
Україна повинна розбудовувати активну співпрацю зі США, наголосив дипломат. Фото: ukrinform.ua

Росія блокуватиме в Радбезі ООН ініціативу України ввести на окуповану частину Донбасі миротворчу місію ООН. Посприяти цьому можуть лише США.

Таке переконання висловив дипломат Маркіян Лубківський в ефірі "112 Україна".

"Я скептичний щодо того, що ми зможемо прийняти резолюцію щодо присутності миротворчого контингенту на Донбасі при тих ключових параметрах, які є для нас важливими. Росія буде блокувати будь-які питання, пов'язані з виграшними для України аспектами", - сказав Лубківський.

Дипломат висловив переконання, що питання введення миротворців може бути вирішене на користь України лише за максимального залучення США. Він наголосив на важливості розбудовувати активну співпрацю зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці ООН не зупинять війну на Донбасі - Ющенко

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо чисельною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014-го контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР і ЛНР та, крім того, щоб механізм введення миротворців був узгоджений із владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Україна обіграє Росію у питанні миротворців за одного розкладу - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі