понеділок, 18 квітня 2022 21:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія наростила кількість військ на півдні і сході України

Росія наростила кількість військ на півдні і сході України
США оцінили кількість російських військ на півдні та сході України. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

США оцінили кількість російських військ на півдні й сході України.

За оцінками Штатів, з кінця минулого тижня країна-окупантка додала ще 11 батальйонних тактичних груп до своїх сил на Сході та Півдні країни. Тепер загальна кількість ворожих БТГР досягла 76. Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого представника міністерства оборони США.

"Вони збільшили свої можливості всередині України", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправили "тракторні війська" у напрямку РФ: у Фінляндії відповіли на відео з російськими ракетами

Російські сухопутні сили зараз зосереджені на сході та півдні України. Однак, за словами чиновника, США не можуть точно визначити, як саме вони розподілені.

Тим часом Штати вже направили в регіон чотири рейси безпекової підтримки України з нового раунду допомоги, яку санкціонував президент США Джо Байден на суму $800 млн, додав чиновник.

За його словами, ще один рейс має прибути "в наступні 24 годин". Жодних подробиць про те, яке обладнання було на рейсах, він не повідомив.

Зранку 18 квітня російські війська почали активну фазу війни на східному напрямку. Збройні сили України відбивають ворожі атаки.

Зараз ви читаєте новину «Росія наростила кількість військ на півдні і сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі