пʼятниця, 26 січня 2024 04:45

Росія намагається перекласти на Україну відповідальність за власну агресію - представник США в ООН

Росія намагається перекласти на Україну відповідальність за власну агресію - представник США в ООН
Представник США при ООН посол Роберт Вуд заявтв, що Кремль несе повну відповідальність за початок і продовження війни в Україні. Фото: Голос Америки

Росія намагається перекласти на Україну відповідальність за власну агресію.

З такою заявою виступив у четвер заступник постійного представника США при ООН посол Роберт Вуд, передає Укрінформ.

"Поспіх Росії скликати засідання Ради (після падіння Іл-76 в Бєлгородській області - Gazeta.ua) цілком відповідає моделі з російського підручника, з якою ми всі знайомі. РФ неодноразово намагалася перекласти на інших відповідальність за трагедії безглуздої війни за вибором, наче вона є жертвою, а не агресором", - зауважив представник американської дипломатії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче знищити Україну і підкорити її народ - США в ОБСЄ

Він заявив, що наразі міжнародна спільнота збирає інформацію та намагається розслідувати падіння літака. А Кремль "несе повну й остаточну відповідальність за початок і продовження цієї війни".

Вуд зазначив, що російські військові також мають відповідати за вчинені ними воєнні злочини та інші звірства.

"Висловлювання стурбованості та спроби російських представників справити серйозне ставлення до мандату Ради щодо підтримання міжнародного миру та безпеки є марними, бо Росія продовжує чинити агресію та невимовні звірства проти українських громадян", - підкреслив представник США.

Він також закликав міжнародну спільноту надалі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

"Не можна дозволити Кремлю досягти успіху в його спробі стерти незалежну Україну з карти та підкорити її народ",- наголосив Вуд.

24 січня вранці росіяни заявили про падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Російське міноборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія вимагає термінового засідання Радбезу ООН через ситуацію з літаком. Франція, яка головує у Радбезі ООН у січні, не задовольнила запиту Лаврова.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається перекласти на Україну відповідальність за власну агресію - представник США в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі