четвер, 11 липня 2024 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагалась убити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall - CNN

Росія намагалась убити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall - CNN
Росія намагалася убити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall Арміна Паппергера. Фото: rheinmetall.com

Сполучені Штати Америки і Німеччина запобігли російським планам убити генерального директора німецького виробника зброї Rheinmetall Арміна Паппергера, що постачає озброєння Україні.

Про це повідомили CNN.

На початку цього року американська розвідка виявила, що російський уряд планував вбивство Паппергера. Про це CNN повідомили з посиланням на п'ятьох американських і західних посадовців, знайомих зі справою.

За словами джерел, замах був одним із серії російських планів вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України. План вбивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим, повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни НАТО дадуть €40 млрд на безпеку України у 2025 році. Це мінімальна сума - Білий дім

Коли американці дізналися про це, вони поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати плани росіян.

Високопоставлений німецький урядовець підтвердив, що Берлін був попереджений Сполученими Штатами про російські плани.

"Посилення підривної кампанії Росії - це те, до чого ми ставимося надзвичайно серйозно і чому приділяємо особливу увагу впродовж останніх кількох місяців", - заявила речниця Ради національної безпеки США Едріенн Вотсон.

Торік президент України Володимир Зеленський зустрівся із делегацією німецького оборонно-промислового концерну Rheinmetall AG і головою концерну Арміном Паппергером. Зеленський подякував провідній оборонній компанії Німеччини, а також усьому німецькому народу за всебічну допомогу й підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

Цього року Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагалась убити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі