вівторок, 01 листопада 2022 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія, ймовірно, перекинула в Білорусь ракети "Кинджал" для сигналу Заходу: фото із космосу

Російська Федерація, ймовірно, перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести балістичні ракети повітряного базування "Кинджал".

Зробила це для того, аби продемонструвати Заходу, що Білорусь все більше залучена у війну проти України. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 1 листопада з посиланням на свої розвіддані.

"При дальності понад 2 тисячі кілометрів розміщення "Кинджалів" у Білорусі дає Росії невелику додаткову перевагу з погляду ураження додаткових цілей на території України. Швидше за все, вона здійснила розгортання ракет в основному для того, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш замішану у війні", – вважає британська розвідка.

Вона опублікувала супутникові знімки білоруського аеродрому Мачулищі. Там припарковані два винищувачі МіГ-31К. Союзники стверджують, що біля літаків зберігався контейнер, який, ймовірно, пов'язаний з ракетами типу "Кинджал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуються до ескалації. У Білорусі говорять про "превентивні" заходи проти України та НАТО

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Супутникові знімки білоруського аеродрому Мачулищи, де припарковані два російські винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети "Кинджал"
Супутникові знімки білоруського аеродрому Мачулищи, де припарковані два російські винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети "Кинджал"

"Зображення показали, що два літаки-перехоплювачі МіГ-31К майже напевно були припарковані на аеродромі Мачулищі 17 жовтня. Поряд з ними у захисному земляному насипі зберігався великий контейнер. Цілком ймовірно, що контейнер пов'язаний з балістичною ракетою повітряного базування AS-24 KILLJOY (ракета "Кинджал". – Gazeta.ua), великогабаритним боєприпасом, для перевезення якого адаптований варіант МіГ-31К", - йдеться в огляді.

Зазначається, що Росія використовує ці ракети з 2018 року, проте раніше їх не фіксували у Білорусі.

"Росія іноді запускала ці ракети під час війни в Україні, але їх запаси, ймовірно, дуже обмежені", – йдеться в повідомленні.

Автор: ТАСС
  Винищувач МіГ-31К із гіперзвуковими ракетами "Кинджал" на російській авіабазі Хмеймім
Винищувач МіГ-31К із гіперзвуковими ракетами "Кинджал" на російській авіабазі Хмеймім

Російська Федерація продовжує перекидати окремі військові підрозділи на територію Білорусі. Загроза нових ударів з Білорусі по Україні зберігається, повідомив український Генштаб 1 листопада.

31 жовтня Росія завдала 60 ракетних та 15 авіаційних ударів по території України. Здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів ворога зазнали райони понад 50 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Росія, ймовірно, перекинула в Білорусь ракети "Кинджал" для сигналу Заходу: фото із космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі