середа, 05 червня 2019 13:09

Російський винищувач перехопив літак США над Середземним морем

Російський винищувач перехопив літак США над Середземним морем
Тривалість перехоплення російським Су-35 американського літака становила приблизно 28 хв Фото: Армейский Вестник

Американський літак 8A Poseidon діяв над Середземним морем згідно з міжнародним правом. Він не провокував небезпечних дій із боку пілотів російського винищувача Су-35. Таку позицію озвучили ВМС США.

Тривалість перехоплення російським Су-35 американського літака становила приблизно 28 хв., повідомили у ВМС США, пише gordonua.com

"Російський літак Су-35 тричі протягом 175 хв. перехоплював літак США P-8A Poseidon, що летів у міжнародному повітряному просторі над Середземним морем. Першу і третю взаємодію визнали безпечними. Другу взаємодію було визнано небезпечною, оскільки Су-35 пролетів на великій швидкості просто перед літаком місії, що наразило на небезпеку наших пілотів і екіпаж", – указано в повідомленні.

Прес-служба зауважує, що екіпаж P-8A повідомив про турбулентний вплив після другої взаємодії з російським літаком.

"Тривалість перехоплення становила приблизно 28 хв. Хоча російський літак діяв у міжнародному повітряному просторі, ця взаємодія була безвідповідальною. Ми очікуємо дій згідно з міжнародними стандартами для підтримання безпеки і запобігання інцидентам", – продовжили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський військовий літак врізався в будинок

У ВМС США додали, що небезпечні дії підвищують ризик зіткнення в повітрі. Водночас наголошено, що американський літак діяв згідно з міжнародним правом і не провокував небезпечних дій із боку росіян.

Патрульний протичовновий літак Військово-морських сил США Boeing P-8A Poseidon зробив розвідувальний політ над акваторією Чорного моря.

Американський літак вилетів 4 червня з італійської авіабази Сігонелла о 16:45 за Києвом і через повітряний простір Болгарії долетів до Чорного моря, повідомляє РБК-Україна з посиланням на моніторинговий ресурс PlaneRadar.

Зараз ви читаєте новину «Російський винищувач перехопив літак США над Середземним морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі