середа, 07 серпня 2019 10:18

Російські чиновники брешуть про пожежу в Сибіру - Greenpeace

Російські чиновники брешуть про пожежу в Сибіру - Greenpeace
Екологи запевняють, що ситуація в Сибіру погіршується. Фото: Радіо Свобода.

Екологи з російського відділення Greenpeace спростували слова губернатора Красноярського краю Росії Олександра Усса про те, що в регіоні, в якому вирують лісові пожежі, "настав радикальний перелом у боротьбі з вогняною стихією".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як розповіли в організації, площа лісових пожеж у Сибіру продовжує зростати. 6 серпня полум'я охопило 4,5 млн га. А за день до цього площа пожеж становила 4,3 млн га. Крім того, у Greenpeace зазначили, що у Сибіру гасять лише 6% пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дим від пожеж у Сибіру досяг США і Канади

Раніше губернатор Красноярського краю заявив, що лісові пожежі - "це звичайне природне явище, боротися з яким безглуздо, а може, навіть десь і шкідливо". Також чиновник повідомив, що у регіоні стався "радикальний перелом у боротьбі з вогняною стихією".

Минулого місяця в Сибіру почався найбільша лісова пожежа, для гасіння якого президент Володимир Путін уже наказав задіяти військову авіацію. Крім того, влада ухвалила рішення задіяти кошти, щоб викликати штучні опади.

У Росії шамани з бубнами викликали дощі на палаючий Сибір. Чудернацький обряд провели на Острові Ольхон, розташованому на озері Байкал.

Зараз ви читаєте новину «Російські чиновники брешуть про пожежу в Сибіру - Greenpeace». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі