неділя, 09 жовтня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Російське міноборони намагається виправитися у відповідь на критику Кремля – ISW

Російське міноборони намагається виправитися у відповідь на критику Кремля – ISW
Речник міноборони РФ Ігор Конашенков у зведеннях почав повідомляти про  ймовірну тактику ЗСУ на фронті. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Міноборони Російської Федерації намагається виправитися у відповідь на критику Кремля та інших силових блоків щодо недостатнього інформування про стан справ армії на фронті.

Відомство міністра оборони РФ Сергія Шойгу у своїх зведеннях почало включати подробиці про ймовірну тактику Збройних сил України. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед наближених до Путіна осіб з'явився критик його дій в Україні – ЗМІ

При цьому російські військкори 8 жовтня заявили, що українські війська продовжували контрнаступальні операції на Кремінському напрямку на Луганщині. Тоді як міноборони Росії стверджувало, що російські війська відбили спробу ЗСУ форсувати річку в невстановленому місці.

Раніше ISW повідомляв, що президент Росії Володимир Путін готується звільнити Шойгу, щоб перекласти провину через поразки на фронті.

На початку жовтня голова Чечні Рамзан Кадиров публічно розкритикував військово-політичне керівництво Росії за втрату Лимана на Донеччині. Кадиров націлився у критиці на командувача Центральним військовим округом генерал-полковника Олександра Лапіна та звинуватив начальника Генштабу генерала армії Валерія Герасимова у приховуванні провалів Лапіна в Лимані. Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин підтримав Кадирова.

Також вони заявили, що Росії необхідно "доокупувати" анексовані чотири області всіма доступними засобами, включно з ядерною зброєю малої потужності. Такими заявами Кадиров і Пригожин підривають лідерство у Росії Володимира Путіна, вважають американські військові аналітики.

Радник керівника Офіса президента Михайло Пололяк вважає, що в Росії почали "шукати винного" у невдачах на війні проти України, і "хтось може не вижити".

Зараз ви читаєте новину «Російське міноборони намагається виправитися у відповідь на критику Кремля – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі