середа, 26 червня 2019 00:27

Російська делегація не поспішає у сесійну залу ПАРЄ: є умова

Російська делегація не поспішає у сесійну залу ПАРЄ: є умова
Росію повернули в ПАРЄ. Фото: УНІАН

Російські депутати прийдуть у сесійну залу Асамблеї у середу на голосування за генсека Ради Європи лише після підтвердження повноважень делегації.

"Я думаю, що ми навіть в зал не прийдемо. Нехай нам підтвердять повноваження, і ми проголосуємо за генсека, і будемо далі працювати", - сказав глава російської делегації в ПАРЄ Петро Толстой, повідомляє "Интерфакс".

Російська делегація не планує приходити в першій половині дня в ПАРЄ, оскільки її повноваження будуть підтверджуватися тільки на початку другої частини пленарного засідання, о 15:30 за Страсбургом.

"Моя позиція: зробити нашу неучасть у виборах генсека до відновлення наших повноважень максимально явною. Як ми можемо це зробити при таємному голосуванні? Тільки відсутністю в залі і в будівлі", - сказав віцеспікер російської Думи.

Вибори генсека Ради Європи в середу будуть відбуватися протягом дня таємним голосуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія повертається до ПАРЄ

У вівторок вранці делегація РФ вперше після 2015 року повернулася до асамблеї, але група депутатів оскаржила їхні повноваженнявідразу за двома процедурами. В середу пообіді ПАРЄ має ухвалити рішення за оскарженнями.

Зараз ви читаєте новину «Російська делегація не поспішає у сесійну залу ПАРЄ: є умова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі