четвер, 18 травня 2017 13:19

Розвідувальний літак Росії перехопили над Балтикою

Розвідувальний літак Росії перехопили над Балтикою
Польські винищувачі перехопили розвідувальний літак РФ. Фото: sandrermakoff - LiveJournal

Над водами Балтійського моря перехопили російський розвідувальний літак Іл-20М. Перехоплення здійснили польські винищувачі F-16 Jastrzab. Вони дислокуються на базі Шауляй у Литві.

Про це повідомляє espreso.tv із посиланням на "Польське радіо".

Польський військовий контингент Orlik 7 розмістили на базі Шауляй у рамках натівської місії Baltic Air Policing. Це була перша бойова місія винищувачів з патрулювання повітряного простору над Литвою, Латвією та Естонією.

Розвідувальний літак Росії Іл-20 виявили 15 травня. У нього вимкнули транспондер. Тому ідентифікувати машину не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські винищувачі полоскотали нерви нідерландцям

"З огляду на активність неідентифікованого літака, котрий не мав увімкнених транспондерів, не відповідав на спроби налагодити з ним радіокореспонденцію, його також не було в планах польотів, база в Шауляй, якою керують польські військові, активізувалася", - зазначив майор операційного командування збройних сил Марек Квятек.

Літак прямував до Калінінграду. Після перехоплення винищувачами повернувся на свою базу.

За годину до цього інциденту іспанські літаки F-18 вилетіли з естонської бази в Амарії та виявили російський бомбардувальник Су-24.

Російський винищувач Су-27 здійснив маневр на відстані 6 м від американського розвідувального літака. Інцидент стався над нейтральними водами Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Розвідувальний літак Росії перехопили над Балтикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі