понеділок, 21 березня 2022 04:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти блокують українське узбережжя - розвідка

Рашисти блокують українське узбережжя - розвідка
Окупанти заважають здійснювати гуманітарні поставки в Україну. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російські окупанти продовжують блокувати морське узбережжя України та наносити ракетні удари по всіх території.

Вони також намагаються обійти Миколаїв, щоб рухатися на захід до Одеси, заявило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Російські війська, що наступають з Криму, все ще намагаються обійти Миколаїв, прагнучи рухатися на захід до Одеси. За останній тиждень ці сили досягли незначного прогресу", - ідеться у повідоменні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки пожежі в Києві: рятувальники дістали чоловіка з-під завалів

Окрім цього, блокада узбережжя може призвести до гуманітарної катастрофи.

"Блокада українського узбережжя, ймовірно, загострить гуманітарну ситуацію в Україні, не даючи доставити життєво важливі постачання українському населенню", - пишуть в Міноборони.

19 березня російські війська змогли частково досягти успіхів на Донеччині. Тимчасово Україну відрізали від Азовського моря.

Для наступу рашисти використовують територію тимчасово окупованого Криму. Окупанти протягом наступних днів намагатимуться досягти своїх пріоритетних завдань на українській території. Вони продовжуватимуть наступ як на Півночі, так і на Півдні.

Загарбники намагатимуться вживати заходи, аби захопити Миколаїв. Це місто їм дуже потрібне, щоб у майбутньому вийти до Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти блокують українське узбережжя - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі