субота, 19 березня 2022 01:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти відрізали Україну від Азовського моря - Генштаб

Російські окупанти відрізали Україну від Азовського моря - Генштаб
Загарбники знищують інфраструктуру міст, руйнуюють густонаселені райони з метою залякування мирного населення України. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російські війська частково досягли успіху на Донеччині. Окупанти тимчасово відрізали Україну від виходу до Азовського моря.

Стратегічні завдання Росії щодо розгрому Збройних сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України окупаційні війська не виконали, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

"Частково окупанти досягли успіху у Донецькому операційному районі - тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. На підступах до Миколаєва ворог був зупинений спільними діями підрозділів Сил оборони", - ідеться у повідомленні.

Ситуація на фронті станом на 24:00, за даними Генштабу ЗСУ:

Поліський напрямок

Ворог намагається утримати раніше захоплені рубежі на річці Ірпінь. Активних наступальних дій окупанти не здійснюють. Противник вимушений перейти до оборони на невигідних рубежах та позиціях, намагається перегрупувати залишки сил, а також налагодити логістичне забезпечення. Не полишає спроб відновлення просування в бік Києва. Веде повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

Сіверський напрямок

Окупанти продовжують частково блокувати місто Чернігів, обстрілюючи артилерією цивільні квартали міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбивають мирних людей на Донбасі

Слобожанський напрямок

Продовжуються спроби блокування міст Суми та Харкова, а також намагання відновити наступ у напрямку Покровська. Окупанти посилили угруповання за рахунок введення з території російської федерації двох підрозділів зі складу шостої загальновійськової армії та першої танкової армії Західного військового округу.

Луганський напрямок

Загарбники здійснюють спроби встановлення контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, а також блокування Сєверодонецька. В районі Рубіжного ворог закріпився на західних та північно-західних околицях міста, робить невдалі спроби здійснити вихід до південної частини міста. Тривають бої за місто Попасна.

Донецький напрямок

Окупаційні війська ведуть бойові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кримське, Авдіївка, Тарамчук. Триває блокада та спроби штурму міста-героя Маріуполя.

Південнобузький напрямок

Угруповання російських окупаційних військ здійснює заходи щодо інженерного обладнання позицій, налаштування системи логістичного забезпечення. Ворог не полишає спроб здійснити передислокацію окремих підрозділів на Миколаївському та на Криворізькому напрямках.

Невдачі у просуванні військ окупанти намагаються компенсувати нанесенням ракетно-бомбових ударів із застосуванням як високоточної зброї, так і бомбардуванням боєприпасами невибіркової дії.

"Загарбники знищують інфраструктуру міст, руйнуюють густонаселені райони з метою залякування мирного населення України та схилення воєнно-політичного керівництва нашої Держави до перемовин на умовах ворога", - додають у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти відрізали Україну від Азовського моря - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі