пʼятниця, 18 листопада 2022 08:45

Ракета КНДР впала в економічній зоні Японії

Ракета КНДР впала в економічній зоні Японії
За звичайної траєкторії польоту ракета могла подолати близько 15 тис. км і досягти континентальної частини Сполучених Штатів Америки. Фото: eastnews.ua

18 листопада КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети.

Корейський снаряд упав у винятковій економічній зоні Японії, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда, передає NHK.

"Я вкотре рішуче заявляю, що це абсолютно неприйнятно. Ракета приземлилася у морі на захід від острова Хоккайдо – в економічній зоні Японії", – ідеться у повідомленні.

За звичайної траєкторії польоту ракета могла подолати майже 15 тис. км і досягти континентальної частини Сполучених Штатів Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея шиє зимову форму для Росії – ЗМІ

Берегова охорона Японії повідомила про відсутність інформації щодо пошкодження японських кораблів або літаків.

17 листопада Північна Корея вкотре випустила ракету у бік сусідів.

Керівництво Північної Кореї відкинуло заяви про те, що країна почала постачати артилерійські системи Росії як допомогу в її агресії проти України.

Нещодавні ракетні запуски КНДР були імітацією ударів по Південній Кореї та Сполучених Штатах Америки. Це було зроблено, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання", заявила Північна Корея 7 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Ракета КНДР впала в економічній зоні Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі