понеділок, 07 листопада 2022 08:34

"Репетиція" ударів по США та Кореї: КНДР пояснила шквал ракет

"Репетиція" ударів по США та Кореї: КНДР пояснила шквал ракет
КНДР заявила, що запуски ракет імітували ядерні удари по США та Південній Кореї. Фото: eastnews.ua

Нещодавні ракетні запуски КНДР були імітацією ударів по Південній Кореї та Сполучених Штатах Америки.

Це було зроблено, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання", заявила Північна Корея 7 листопада, пише Reuters.

"Минулого тижня Північна Корея провела випробувальні пуски кількох ракет, зокрема невдалий запуск міжконтинентальної балістичної ракети. КНДР випустила сотні артилерійських снарядів у море, поки Південна Корея і США проводили шестиденні повітряні навчання, які завершилися 5 листопада", – йдеться в повідомленні.

Армія КНДР заявила, що вона провела заходи, імітуючі атаки на авіабази та літаки, а також на велике південнокорейське місто, щоб "розбити стійку військову істерію ворогів".

Офіційні особи Південної Кореї і США заявили, що Пхеньян провів технічну підготовку до випробування ядерного пристрою, що стало першим випадком із 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР не заспокоюється: Південна Корея фіксує нові ракети

Ця провокація відбулася в останній день тривалих широкомасштабних спільних авіаційних навчань Південної Кореї та Сполучених Штатів Америки. Спільні повітряні навчання країн тривали з понеділка. Вони мали завершитися у п'ятницю, але навчання продовжили на один день у відповідь на ворожі дії КНДР.

Напруженість між країнами зростає, оскільки Північна Корея здійснила рекордну кількість ракетних запусків цього року, включаючи щонайменше 23 запуски ракет лише в середу та запуск міжконтинентальної балістичної ракети у четвер.

11 жовтня в КНДР заявили, що провели імітацію ядерних ударів по Південній Кореї.

У відповідь на ядерні погрози у США попередили КНДР, що будь-яка ядерна атака проти союзників Америки призведе до "кінця режиму" Кім Чен Ина.

2 листопада КНДР вперше запустила балістичну ракету через морський кордон Південної Кореї в бік Японського моря. Згодом стало відомо, що таких ракет було випущено щонайменше 10. Південна Корея назвала це вторгненням.

У понеділок офіційний представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї повідомив, що південнокорейське судно підняло уламки, які ймовірно є частиною північнокорейської балістичної ракети малої дальності (SRBM). Це перший випадок, коли північнокорейська балістична ракета впала поблизу південнокорейських вод.

Рятувальне судно ВМС Південної Кореї використовувало підводний зонд для вилучення частин, які наразі аналізують.

Зараз ви читаєте новину «"Репетиція" ударів по США та Кореї: КНДР пояснила шквал ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі