пʼятниця, 04 березня 2022 15:16

Рада ООН схвалила розслідування злочинних дій РФ в Україні

Рада ООН схвалила розслідування злочинних дій РФ в Україні
Рада ООН з прав людини — міжнародний правозахисний орган в системі ООН. Фото: pixabay.com

Рада ООН з прав людини схвалила резолюцію щодо засудження порушень людських прав під час воєнних дій Росії в Україні та створення спеціальної комісії з їхнього розслідування.

За ухвалену резолюцію проголосували 32 члени Ради, пише Reuters. Проти виступили РФ та Еритрея, ще 13 членів утрималися.

"Рада ООН з прав людини — міжнародний правозахисний орган в системі ООН. Її рішення дають важливий політичний сигнал і дозволяють проводити відповідні розслідування", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал для Путіна та його кола: слідчі з Гааги виїхали до України

Президент Володимир Зеленський привітав заснування Радою ООН з прав людини міжнародної комісії з розслідування фактів російських воєнних злочинів проти українців. Він зазначив, що докази будуть задокументовані для використання у міжнародних судах.

"Російські воєнні злочинці будуть покарані", - зазначив президент України.

Водночас делегат РФ Євгеній Устинов заявив Раді, що прихильники резолюції "використовуватимуть будь-які засоби, аби звинуватити росію".

Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан розпочав розслідування військових злочинів Росії в Україні. Він просить усіх, хто має документальні свідоцтва про злочини, передавати йому інформацію на електронну пошту.

Зараз ви читаєте новину «Рада ООН схвалила розслідування злочинних дій РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі