четвер, 07 травня 2020 14:29

Путіну вперше доповіли, що в Сирії присутні росгвардійці

Путіну вперше доповіли, що в Сирії присутні росгвардійці
Уперше стало відомо, що обмежений контингент військ Росгвардії проходить службу в Сирії. Фото: Reuters

Директор відомства Віктор Золотов у розмові з президентом Росії Володимиром Путіним уперше офіційно заявив, що обмежений контингент військ Росгвардії проходить службу в Сирії.

Він також розповів, що 115-а окрема бригада особливого призначення Росгвардії зараз охороняє об'єкти в Керченській протоці, в безпосередній близькості від анексованого Криму, та транспортний перехід (Керченський міст), пише "Радіо Свобода".

"Війська виконують завдання без зривів. Ми виконуємо завдання спільно з об'єднаним угрупованням військ на Північному Кавказі, обмеженим контингентом у Сирійській Арабській Республіці", – сказав Золотов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів

Росгвардію було створено указом президента Путіна в квітні 2016 року на базі внутрішніх військ МВС. Тоді основними завданнями Росгвардії було названо охорону громадського порядку всередині Росії, боротьбу з тероризмом і екстремізмом (також усередині країни), охорону російських державних об'єктів і російських високопоставлених чиновників. Використання підрозділів Росгвардії за межами Росії в законі не прописано.

Зараз ви читаєте новину «Путіну вперше доповіли, що в Сирії присутні росгвардійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі