четвер, 13 квітня 2023 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путіна можуть ізолювати в його ж резиденції, подібно до Горбачова", - Іван Ступак

"Путіна можуть ізолювати в його ж резиденції, подібно до Горбачова", - Іван Ступак
Іван Ступак вважає, що Путіну можуть готувати сценарій Горбачова / Facebook Івана Ступака

Володимира Путіна найбільш вірогідно може відсторонити від влади найближче оточення. Вони можуть здійснити це за сценарієм відсторонення від влади колишнього глави СРСР Михайла Горбачова. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Існує вірогідність, що найближче оточення може вчинити переворот і запустити сценарій останнього керманича СРСР Горбачова. Путіна, наприклад, закривають у резиденції на Валдаї, куди їде відпочивати з Аліною Кабаєвою. Замикають, відрізають зв'язок, не дають виїхати", - розповідає експерт.

Також він описав сценарій, хто тоді б міг прийти замість Путіна та як.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб зробити Росію нормальною, їй слід відрізати "воювалку" - Іван Ступак

"У цей час збирається умовне "політбюро" на чолі з припустимо заступником голови Радбезу Дмитром Медведєвим, кимось із наближених, як то, секретарем Радбезу Миколою Патрушевим, главою ФСБ Олександром Бортніковим, главою Адміністрації президента Антоном Вайно. Вони роблять звернення до суспільства, де кажуть, що Путін захворів, не може виконувати обов'язки, тепер в.о. президента - ось цей. Відтак швидко ділять посади, заарештовують чи випадково гинуть ті, хто найбільш лояльні главі Кремля й не приєдналися. Такий варіант можливий", - каже Іван Ступак.

Щодо фізичного вбивства Путіна, то Іван Ступак сумнівається, що такий розвиток подій можливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Бахмуті спалили російські резерви" - Іван Січень

"Путіна дуже ретельно охороняють. Його їжу і напої перевіряють на всі отрути. Сам дуже стежить за здоров'ям. Колишній капітан Федеральної служби охорони Гліб Каракулов, який втік на Захід (інженер ФСО в управлінні, яке забезпечувало секретний зв'язок Путіну, у жовтні 2022 року утік із Казахстану, під час візиту Путіна в Астану, найвищий співробітник спецслужб, який втік із РФ. – Gazeta.ua) розповів, що Путін зациклений на здоров'ї, турбується про себе, дружину та дітей, а на решту начхати. У ядерному полум'ї згоріти не хоче. У нього занадто багато всього, чого не хочеться втрачати. Любить гарно жити і точно не мученик. До кінця триматиметься за свої палаци, яхти та інші предмети розкоші", - каже експерт.

СБУ повідомила про підозру колишньому "беркутівцю", який створив ворожу агентурну мережу у фронтових областях. Йдеться про колишнього співробітника розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут" Валерія Астахова.

Зараз ви читаєте новину «"Путіна можуть ізолювати в його ж резиденції, подібно до Горбачова", - Іван Ступак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі