четвер, 28 вересня 2017 04:53

Путін заявив, що Росія знищила всі запаси хімічної зброї

Путін заявив, що Росія знищила всі запаси хімічної зброї
Путін запевняє, що в Росії нема хімічної зброї. Фото: ІноЗМІ

Росія достроково завершила ліквідацію свого арсеналу хімічної зброї.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на ТАСС.

По телемосту з селищем Кізнер в Удмуртії він дав команду на знищення останнього хімічного боєприпасу, після чого боєзаряд був утилізований.

Перед утилізацією він сказав: "Сьогодні буде ліквідовано останній хімічний боєприпас з російських арсеналів хімічної зброї. Без всякого зайвого пафосу можна сказати, що це дійсно історична подія, маючи на увазі величезний обсяг, який дістався нам ще з радянських часів, арсеналів хімічної зброї, яким можна , як вважали фахівці, було знищити кілька разів все живе на землі ".

"Наша країна, незважаючи на те що планувала завершити цю роботу до 2020 року, завершує її раніше наміченого терміну - в поточному 2017 році", - підкреслив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили, що повернуть Крим

Як говориться в матеріалах прес-служби Кремля, станом на 27 вересня в РФ знищені всі запаси хімічної зброї - 39 тис. 967 тонн отруйних речовин. Всього були ліквідовані 4 млн 352 тис. 33 хімічних боєприпасів, 107 великотоннажних цистерн і 927 ємностей з отруйними речовинами "зарин", "зоман", "ві-ікс", "іприт" і "люізіт".

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що Росія знищила всі запаси хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі