пʼятниця, 03 травня 2024 07:12

Франція та Японія укладуть угоду про військову співпрацю - Reuters

Франція та Японія укладуть угоду про військову співпрацю - Reuters
Франція та Японія домовились про тісніше військове співробітництво. Фото: trend.az

Франція та Японія розпочнуть переговори щодо угоди про взаємний доступ до військ.

Таким чином ці країни зміцнюватимуть військову співпрацю на тлі напруженості, що зростає в Індо-Тихоокеанському регіоні та війни в Україні. Про це повідомляє Reuters.

Видання нагадує, що в останні роки союзники з "Великої сімки" провели численні спільні військові навчання як на двосторонній основі, так і в рамках ширших груп країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон припустив, коли західні війська можуть увійти в Україну

"Вони погодилися розпочати переговори. З огляду на досвід попередньої співпраці та військових навчань ми вважаємо це важливим", - заявив представник японського уряду під час зустрічі прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішиди та президента Франції Еммануеля Макрона в Парижі.

Японський чиновник також сказав, що укладання оборонної угоди з Францією може тривати близько року. Водночас французьке дипломатичне джерело відзначило, що Париж сподівається підписати документ "дуже швидко".

Під час переговорів країни мають намір наголосити, що можуть відігравати важливішу роль в оборонній промисловості одна одної. Франція також має намір запропонувати Японії свою продукцію у секторі цивільної атомної енергетики.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон зустрінуться у Парижі.

Їхня "таємна вечеря" відбудеться за кілька днів до приїзду до Франції глави Китаю Сі Цзіньпіна. За даними ЗМІ, ключовою темою розмови має бути візит Сі. Він приїде до Франції 5 травня і пробуде там три дні.

Зараз ви читаєте новину «Франція та Японія укладуть угоду про військову співпрацю - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі