середа, 09 лютого 2022 17:33

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Путін зайшов надто далеко": експрезидент Польщі закликав атакувати Москву

"Путін зайшов надто далеко": експрезидент Польщі закликав атакувати Москву
Валенса заявив, що Путін "цього разу зайшов занадто далеко". Фото: Reuters

Колишній президент Польщі, нобелівський лауреат 78-річний Лех Валенса заявив, що світ повинен відреагувати у разі повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Політик визнав, що раніше поважав президента РФ Володимира Путіна, але "цього разу він зайшов занадто далеко", пише Rzeczpospolita.

"Не можна відступати. Кожна наступна атака Путіна буде ще гіршою. Весь світ повинен мобілізуватися і запобігти нападу на Україну. Якщо Путін атакує Київ, має бути негайна реакція - атака на Москву. Усі повинні підготуватися. На кожен рух повинна бути реакція", - зазначив Валенса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрезидент Польщі Лех Валенса шукає додаткову роботу, тому що пенсії не вистачає на життя

Експрезидент Польщі також додав, що спільні "інтереси Німеччини та Франції з Росією зазнають краху" у разі нового нападу РФ на Україну.

"Путін із тих, хто не зупиняється, тож я більше не підтримуватиму його", - додав Валенса.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Польщі Анджей Дуда обговорили у Берліні ситуацію навколо України. За результатами перемовин лідери висловили підтримку Україні та заявили про спільність позицій у питанні російської загрози.

Зараз ви читаєте новину «"Путін зайшов надто далеко": експрезидент Польщі закликав атакувати Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі