вівторок, 10 жовтня 2023 16:12

Путін уперше висловився про війну в Ізраїлі. Згадав Україну

Путін уперше висловився про війну в Ізраїлі. Згадав Україну
Російський президент Володимир Путін звинуватив США у тому, що не знайшли компроміс. Фото: Кремлин.рф

Російський президент Володимир Путін під час зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Мухаммедом ас-Судані вперше висловився про війну в Ізраїлі.

Він згадав війну в Україні та розкритикував політику США на Близькому Сході, передають РосЗМІ.

"І українська криза триває, і, на жаль, ми бачимо різке загострення ситуації на Близькому Сході. Я думаю, що багато хто погодиться зі мною в тому, що це яскравий приклад провалу політики Сполучених Штатів на Близькому Сході", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія передала зброю ХАМАСу - Кислиця

Він звинуватив США у прагненні "намагатися монополізувати врегулювання", а не шукати компромісів.

"США просували свої власні уявлення про те, як це має бути зроблено, чинили тиск на обидві сторони", - сказав президент РФ.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики почали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАСу захоплювали території, вбивали людей й брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Зараз ви читаєте новину «Путін уперше висловився про війну в Ізраїлі. Згадав Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі