пʼятниця, 09 липня 2021 23:01

Путін та Байден провели телефонну розмову

Путін та Байден провели телефонну розмову
Байден і Путін обговорили кібератаки. Фото: DW

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Тема України у розмовах не зачіпалась. Про це повідомили пресцентри обох президентів.

Головною темою розмови були кібернапади, які були здійснені злочинцями, базованими в Росії і завдали шкоди і в США, і в інших країнах у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Ердоган переговорили по телефону. Про що домовлялися

У Вашингтоні заявили, що президент Байден наголосив на необхідності для Росії вжити заходів, щоб зруйнувати угруповання хакарів, які діють у Росії.

Байден також відзначив, що США вживуть усіх необхідних заходів, щоб захистити свій народ і критичну інфраструктуру від виклику, що триває.

"Протягом останнього місяця від США не надходило звернень із цих питань і взаємодія в цій сфері між Росією і США повинна мати неполітизований характер", - заявив Путін, говорячи про кібератаки.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент Росії Володимир Путіним увійшли до нового списку "ворогів свободи преси". Його підготувала міжнародна неурядова організація "Репортери без кордонів".

Зараз ви читаєте новину «Путін та Байден провели телефонну розмову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі