субота, 13 жовтня 2018 14:29

Путін підняв питання автокефалії України

Автор: Народна правда
  Путин поднял вопрос актокефалии Украины
Путин поднял вопрос актокефалии Украины

Президент Росії Володимир Путін увечері 12 жовтня провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якому обговорювалося питання автокефалії Української церкви

"Учасники наради обмінялися думками про становище Російської православної церкви в Україні після винесеного синодом Константинопольського патріархату рішення приступити до надання автокефалії церкви України, скасування грамоти 1686 року про перехід Київської метрополії під юрисдикцію Московського патріархату і заяви про відновлення ставропігії Вселенського патріархату в Києві", - йдеться в повідомленні прес-служба Кремля.

Раніше в Кремлі заявили, що "захищатимуть інтереси православних" в Україні в разі, якщо події "увійдуть в русло протиправних дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет розповів, якою мовою служитимуть у помісниій церкві

11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, який в Росії вважають передачею канонічної території України.

Зараз ви читаєте новину «Путін підняв питання автокефалії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі