субота, 26 жовтня 2024 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін дотримуватиметься своєї "теорії перемоги" - ISW

Путін дотримуватиметься своєї "теорії перемоги" - ISW
Аналітики зазначають, що президент РФ Володимир Путін очікує втоми Заходу від війни в Україні. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує РФ продовжувати війну.

Він також дотримуватиметься своєї "теорії перемоги". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на заяву Путіна 25 жовтня після завершення саміту БРІКС у Казані. Він відповів на запитання журналіста про те, чи сприяють виснажені українські війська, західна військова втома чи міць російських військових успіху наступальних операцій РФ.

Путін заявив, що Росія має продовжувати подвоювати свої військові зусилля в Україні та не звертати уваги на обговорення втоми супротивника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутерреш спробував виправдати свій візит до Путіна

Водночас додав, що Захід "починає реалістично оцінювати ситуацію навколо України" та "міняє свою риторику" про необхідність "стратегічної поразки" Росії. За його словами, РФ може "тільки похвалити" Захід за цей риторичний відхід від повної поразки Росії в Україні.

Путін також сказав, що будь-який результат російсько-української війни має бути на користь РФ і ґрунтуватися на "реаліях на полі бою".

За даними аналітиків, таким чином він дав зрозуміти, що Росія залишається прихильною до своєї початкової мети - змусити український уряд капітулювати, а також знищити державність та армію України.

"ISW продовжує оцінювати, що теорія перемоги Путіна ґрунтується на критичному припущенні, що Захід залишить Україну заради перемоги Росії або з власної волі, або у відповідь на зусилля Росії переконати Захід зробити це. І далеко не очевидно, що Захід так зробить", - додають аналітики.

Кремль не заручився міжнародною підтримкою і не створив альтернативної структури безпеки, якої бажає російський диктатор Володимир Путін.

У Казанській декларації війна РФ проти України згадується лише один раз, повідомив Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики вказали на провал із самітом БРІКС і особливий "сигнал" від Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Путін дотримуватиметься своєї "теорії перемоги" - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі