четвер, 10 листопада 2022 05:12

"Просили, але не дав" - Байден розповів, в чому відмовив Україні

"Просили, але не дав" - Байден розповів, в чому відмовив Україні
Фото: eastnews.ua

Адміністрація США виконує далеко не всі прохання України.

Зокрема, США відмовилися створювати безпольотну зону. Про це на брифінгу сказав президента США Джо Байден.

"Між іншим, ми не надавали Україні карт-бланш. Ми багато чого не робили для України. Наприклад, мене дуже просили надати американські літаки, щоб закрити небо над Україною. Я сказав: ні, ми не будемо цього робити. Ми не хочемо бути втягнутими у третю світову війну, збиваючи російські літаки та входячи в прямі зіткнення. Натомість ми надаємо Україні всі раціональні можливості для захисту", - заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Bayraktar до HIMARS: чим воює українська армія

Крім того, за словами Байдена, США не збираються відправляти в Україну HIMARS з ракетами дальністю понад 965 км, тому що президент "не хоче", щоб Збройні сили України почали бомбардувати територію РФ.

Також США не передаватимуть Україні високотехнологічні безпілотники Gray Eagle, незважаючи на прохання Києва та групи конгресменів, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Пентагон відхилив цей запит. У відомстві пояснили, що передача безпілотників може призвести до ескалації конфлікту.

США пообіцяли надати Україні загалом вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них будуть розгорнуті в Україні вже незабаром. Після атак Росії на критичну інфраструктуру України 10 жовтня у Пентагоні заявили, що прискорюють відправку сучасних засобів протиповітряної оборони NASAMS в Україну.

У Вашингтоні розглядають можливість передачі Україні зенітного ракетного комплексу Hawk, щоб допомогти їй захиститися від ворожих дронів і ракет.

Зараз ви читаєте новину «"Просили, але не дав" - Байден розповів, в чому відмовив Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі