неділя, 18 червня 2023 13:38

Привезли 12 контейнерів зі зброєю: у Польщі пояснили, чому не випустили з літака охорону президента ПАР

Привезли 12 контейнерів зі зброєю: у Польщі пояснили, чому не випустили з літака охорону президента ПАР
У Польщі 15 червня із літака не випустили охорону президента ПАР. Фото: unn.com.ua

Охорона президента Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сіріла Рамафоси хотіла вивантажити в аеропорту в Польщі 12 контейнерів зі зброєю.

Через це їх не випустили з літака 15 червня. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Видання нагадує, що Рамафоса прибув до Варшави, щоб потім вирушити потягом до Києва. Президент ПАР прилетів окремим літаком. А в іншому перебували 120 осіб, серед яких були журналісти і президентська охорона.

На борту цього літака також перебували військовослужбовці зі спецпризначенцями. Польські митники не дозволили вийти з літака та забрати багаж.

Після цього начальник президентської охорони звинуватив польський уряд у "свідомому саботажі" мирної місії президента ПАР. За його словами, поведінка польської влади була "шокуючою і расистською".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАР допускає, що не буде арештовувати Путіна

При цьому, як зазначає видання, охоронці під його командуванням намагалися вивантажити з літака 12 контейнерів зі зброєю. Це підтвердила журналістка Аманда Хоза, яка перебувала на цьому ж літаку.

За її словами, ймовірно, через ці контейнери зі зброєю, Італія не захотіла пускати літак у свій повітряний простір.

"Вони відкликали дозвіл і нам довелося зробити шість кіл над Середземним морем, перш ніж ми прибули до Варшави", – розповіла Хоза.

Пізніше Міністерство закордонних справ Польщі пояснило, що ситуація сталася через невиконання гостями стандартних процедур в'їзду на територію Польщі – зокрема відсутності дозволів на "небезпечні речовини".

Президент Південно-Африканської республіки Сіріл Рамафоса, перебуваючи у Києві 16 червня, оголосив 10 основних "складових" позиції країн Африканського Союзу щодо війни Росії проти України.

За його словами, мають бути переговори дипломатичним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Привезли 12 контейнерів зі зброєю: у Польщі пояснили, чому не випустили з літака охорону президента ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі