понеділок, 11 січня 2021 12:44

Президента Гондурасу звинувачують в торгівлі наркотиками

Президента Гондурасу звинувачують в торгівлі наркотиками
Президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес / CNN

Федеральні прокурори США заявляють, що президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес допоміг торговцю наркотиками доставити в Америку тисячі кілограмів кокаїну в обмін на величезні хабарі. Ернандес заперечує всі звинувачення.

Клопотання, подане прокурорами округу Нью-Йорка, містять докази у справі проти можливого торговця наркотиками Джованні Фуентеса Раміреса. Вони включають показання свідків про можливі угоди 2013-го і 2014 року. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центральну Америку накрив ураган Ета – загинули понад 70 людей

Президент Гондурасу в клопотаннях не згадується по імені. Згадується як "CC-4" і чітко ідентифікується по описі його кампанії на пост президента і по імені брата. У документі йдеться, що він клявся "засунути наркотики прямо в носи ґрінґо", маючи на увазі американців.

Судовий документ описує тісні робочі стосунки між Фуентесом і Ернандесом. У ньому стверджується, що Ернандес серед інших високих офіційних осіб Гондурасу брав хабарі, коли балотувався на пост президента 2013-го, і в обмін пропонував військову підтримку і використання збройних сил країни для гарантування надійності операцій з незаконного обігу наркотиків до США.

Згідно з документом, свідок також чув, як Ернандес зізнався в розкраданні американської допомоги через неурядові організації і крадіжку з фонду соціального забезпечення Гондурасу.

Звинувачення в розслідуванні незаконного обігу наркотиків у США відновили заклики про відставку Ернандеса в Гондурасі.

Зараз ви читаєте новину «Президента Гондурасу звинувачують в торгівлі наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі