четвер, 17 березня 2022 01:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр-міністр Польщі запропонував європейським лідерам приїхати в Київ

Прем'єр-міністр Польщі запропонував європейським лідерам приїхати в Київ
Прем'єр-міністр закликав до совісті світових лідерів. Фото: pixabay.com

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав європейських лідерів відвідати Київ під час війни в України.

У вівторок, 15 березня, він побував у столиці разом з главами урядів Чехії та Словенії. У Київ мають приїхати, зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"Закликаю керівників європейських країн, президента Франції, канцлера Німеччини та прем'єр-міністра Великої Британії з'їздити до Києва, подивитися в очі матерям, що плачуть, подивитися зблизька на українську націю, зміцнити їхню волю до боротьби… Сподіваюся, вони відреагують на це звернення", - зазначив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повинні шукати нові гарантії" - Зеленський про створення нового оборонного союзу в Європі

Також він наголосив, що світові лідери мають подивитися на те, що відбувається всередині Європи.

"Їм потрібно, щоб наші шановні партнери із Заходу закрили в ящики свої калькулятори, відкрили совість та подивилися на те, що відбувається у середині Європи, у третьому десятилітті 21 століття", - додав Моравецький.

У Києві 16 березня відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського з головою польського уряду Матеушем Моравецьким, віцепрем'єром Ярославом Качиньським, прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою та прем'єр-міністром Словенії Янезом Яншею.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Польщі запропонував європейським лідерам приїхати в Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі